Rólam

2004-ben végeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Ipari termék- és formatervező szakon, majd 2010-ben elvégeztem a Színdinamikai Mérnök szakot is, ahol a diplomamunkám középpontjában a fehér alapon fehér festés, azaz a színek nélküli alkotás állt.

Gyermekkorom óta  képzőművészettel, 2011 óta számítógépes grafikával is foglalkozom.

2012-ben megnyertem az ARC plakátpályázatot. Ugyanebben az évben a HVG által rendezett plakátkiállításon bekerült az egyik munkám a kiválasztott öt plakát közé. 2013-ban második helyzetet értem el az ARC és az EU közös plakátversenyén. Több illusztrációm is szerepelt már a Forbes és a  HVG Business magazinban, illetve a hg.hu oldalon.

Sokféle technikával dolgoztam már, de egy időben nagyon foglalkoztattak a szögalkotások. Szöges munkáimból indult ki jelenlegi technikám. A szögeket elhagyva ma már lyukasztásos módszerrel dolgozom. Az alkotások alapja habkarton, amely felületén lévő papírréteg a lyukasztás következtében kitüremkedik, így adva plasztikusságot a képeknek. Erős fénynél a lyukak dominálnak, míg estefelé szórt fénnyel megvilágítva a kép plasztikussága, csipkeszerűsége hangsúlyos. A képek sok türelemmel és kitartással készülnek. Egy-egy kép több ezer lyuk segítségével áll össze.

Székely Petra